Ons Future-programma

Circulariteit

Bevordering van de kringloopeconomie

Ons doel: de hoeveelheid afval verminderen. Onze oplossing: producten circulairder maken. Zo dragen wij eraan bij om de hoeveelheid afval uit de textielindustrie te verminderen, zowel tijdens de productie als met het oog op te kortstondige collecties of producten van slechte kwaliteit.

Verantwoorde productie

Al bij de productie letten we op het gebruik van verantwoorde materialen. Dat kunnen biologisch geteelde vezels zijn die hulpbronnen ontzien, maar ook gerecyclede materialen. Meer over onze materiaalstrategie vind je hier.

Meer verantwoord onderhoud en gebruik

Om je favoriete items zo lang mogelijk te kunnen dragen, is naast de productkwaliteit vooral het onderhoud van de producten belangrijk. Hoe je onze producten het beste kunt onderhouden, vind je in onze onderhoudsgids.

De cirkel sluiten

Onze producten bevatten al gerecyclede materialen. Om de cirkel te sluiten, houden we meer rekening met wat er aan het einde met het product gebeurt. Daarom hebben wij in 2023 onze 360° denim-producten geoptimaliseerd met betrekking tot circulariteit.

Circulaire verpakking

Ook de verpakkingen maken we steeds duurzamer. Hier ontdek je waarom de perfecte vorm volgens ons een cirkel is.

Next steps

In de lente van 2023 hebben wij onze eerste capsulecollectie gelanceerd die optimaal is afgestemd op het kringloopproces. Sindsdien werken wij in het kader van onze circulaire 360°-productvisie aan het voortdurend uitbreiden van het assortiment. Laat je verrassen door nieuwe 360°-items!

Materialen

Highlight-producten

Verpakking en verzending

Duurzaamheid

Vragen of opmerkingen?

Vind je andere onderwerpen en maatregelen veel belangrijker en heb je vragen of suggesties over onze duurzaamheidsconcepten? We gaan hierover graag met je in gesprek!
Wij weten dat we nog een lange weg te gaan hebben en dat er veel moet gebeuren. Daarom willen we graag je eerlijke mening horen. Neem contact met ons op via team.sustainability@de.soliver.com.