Ons Future-programma

Circulariteit

Bevordering van de kringloopeconomie

Als industrie weten wij: we moeten circulair worden. Daarom werken wij eraan om onze producten in hogere mate circulair te maken. Wij dragen er dan ook aan bij om de hoeveelheid afval uit de textielindustrie te verminderen, zowel tijdens de productie als met het oog op te kortstondige collecties of producten van slechte kwaliteit.

Verantwoorde productie

Al bij de productie letten wij op het gebruik van verantwoorde materialen. Dat kunnen biologisch geteelde vezels zijn die hulpbronnen ontzien, maar ook materialen die worden gerecycled en zo een nieuw leven krijgen. Meer over onze materiaalstrategie vind je hier.

Verantwoord onderhoud en gebruik

Om je favoriete items zo lang mogelijk te kunnen dragen, is naast de productkwaliteit vooral het onderhoud van de producten belangrijk. In onze onderhoudsgids vind je meer informatie over hoe je onze producten het beste kunt onderhouden. Dat is goed voor jou en goed voor het milieu.

Klaar voor de volgende kringloop

In onze producten gebruiken wij al gerecyclede materialen. Bovendien letten wij nog meer op wat er aan het einde van de levenscyclus met een product gebeurt. Daarom hebben wij in 2023 met onze 360° denim-producten de eerste collectie geoptimaliseerd met betrekking tot herbruikbaarheid.

Wat wij nu willen doen

In de lente van 2023 hebben wij onze eerste capsulecollectie gelanceerd die optimaal is afgestemd op het kringloopproces. Sindsdien werken wij in het kader van onze circulaire 360°-productvisie aan het voortdurend uitbreiden van het assortiment. Laat je verrassen door nieuwe 360°-items!

Koop nu duurzamere items

Materialen

Highlight-producten

Verpakking en verzending

Duurzaamheid

Vragen of opmerkingen?

Vind je andere onderwerpen en maatregelen veel belangrijker en heb je vragen of suggesties over onze duurzaamheidsconcepten? We gaan hierover graag met je in gesprek!
Wij weten dat we nog een lange weg te gaan hebben en dat er veel moet gebeuren. Daarom willen we graag je eerlijke mening horen. Neem contact met ons op via team.sustainability@de.soliver.com.